Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η Βιωματική Ομάδα Εκπαιδευτικών με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc..
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνδιοργάνωσαν Ομάδα Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.


Δεν επρόκειτο για διαλέξεις, που προτείνουν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά ομάδα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους με βιωματικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία:

- Να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας
 
Να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις 
Να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες 
Να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους 
Να δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον
Να ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τη βιωματική ομάδα, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος, γεγονός που εντάχθηκε στον επικείμενο προγραμματισμό των φορέων.