Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Συνάντηση γονέων με την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου


Συνάντηση με γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο 12ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εισηγήτρια την Ψυχολόγο M.Sc. Έλλη Φρεγγίδου.
Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε με πρωτοβουλία των γονέων, καθώς υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευρά τους να ενημερωθούν για διάφορα ζητήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.
Συγκεντρώθηκαν περίπου 20 γονείς, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ομάδα βιωματικού χαρακτήρα, που συντόνισε η ψυχολόγος και να ανταλλάξουν σκέψεις και βιώματα της καθημερινότητας με τα παιδιά τους, λαμβάνοντας ουσιώδεις απαντήσεις στις απορίες τους.
Παράλληλα, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την επικοινωνία με το παιδί, την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή του στην προσχολική ηλικία, το ρόλο του ’’καλού’’ και ’’υπεύθυνου’’ γονιού, τα όρια στη συμπεριφορά του παιδιού. Επιπλέον, έγινε αναφορά στο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (Bullying), το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας, καθώς επίσης και στην ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ψυχολόγο μετά τις ημέρες του Πάσχα.