Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

«Ευωδιά» Άνοιξης και ποίησης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κιλκίς


Εκδήλωση με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μάρτη) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 11π.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, για τους μαθητές της Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με απώτερο σκοπό το καλωσόρισμα της άνοιξης.
Τα παιδιά, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και με τη συνοδεία της δασκάλας τους και γνωστής κιλκισσιώτισσας ζωγράφου Αθηνάς Τσιρίκα, διάβασαν ποιήματα στο χώρο της Βιβλιοθήκης και ασχολήθηκαν με την εικαστική αποτύπωση του γνωστού εθίμου της άνοιξης «τα χελιδονίσματα».

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος και βραβευμένη ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου, ως καλεσμένη της εκδήλωσης, μίλησε στα παιδιά για την ομορφιά της ποίησης και πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει την «κινητήριο δύναμη» για το αύριο. Παράλληλα, απήγγειλε ποίημα από την ποιητική της συλλογή «Από στέγη σε στέγη», καθώς και ένα απόσπασμα από το «Πρωινό Άστρο» του Γιάννη Ρίτσου, ποίημα γραμμένο για παιδιά και μεγάλους. Όλοι οι μαθητές έλαβαν από την ίδια ένα άσπρο τριαντάφυλλο με αποσπάσματα από έργα του Γ. Ρίτσου.