Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η Σχολή Γονέων στο Δήμο Κιλκίς

Λαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή γονέων, κατά την προηγούμενη χρονιά, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων. Οι συναντήσεις των ομάδων πραγματοποιούνται με την επιστημονική καθοδήγηση της Ψυχολόγου των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγου, M.Sc..
Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Στις συναντήσεις, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και γνώση και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη: μια ασφαλή, δυναμική αφετηρία στη ζωή.
Οι ομάδες γονέων δεν είναι διαλέξεις, οι οποίες δρουν, συνήθως, ενοχοποιητικά προς τους γονείς, προτείνοντας συνταγές επιτυχίας, αλλά ομάδες ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του γονεϊκού και συζυγικού ρόλου. Μερικά από τα θέματα που θα πραγματεύεται η ομάδα είναι τα εξής:
  •     Επικοινωνία στην οικογένεια
  •    Ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια
  •    Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης σε παιδιά και γονείς
  •    Ηθικές αρχές και αξίες στην οικογένεια
  •    Οι συγκρούσεις στην οικογένεια
  •    Όρια και πειθαρχία
  •    Η βία μεταξύ συμμαθητών-σημάδια αναγνώρισης και τρόποι παρέμβασης
  •   Δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο / μαθησιακές δυσκολίες

Η ομάδα θα πραγματοποιείται, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, μετά από αίτησή τους, μια φορά την εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 συναντήσεις, ενώ δε θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες γονείς. Ο χώρος διεξαγωγής της ομάδας γονέων είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2341-3-52171 και 6946081649 (κα Φρεγγίδου).

      Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αγιασμός για τη νέα χρονιά των ομάδων στο Ναό της Παναγίας. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.