Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Κυκλοφοριακή Αγωγή και Παιδί: Η Παρέμβαση του Γονέα»

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 5:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Κιλκίς με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Παιδί: Η Παρέμβαση του Γονέα».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Απόστολος, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέδειξε το σπουδαίο έργο της Σχολής Γονέων, που τον τελευταίο καιρό έχει επεκταθεί με διάφορες εθελοντικές δράσεις και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου που είχε το ρόλο του συντονισμού της εκδήλωσης, μίλησε για την αναγκαιότητα ένταξης της Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαίδευση και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο κος Σταύρος Αλέξογλου, εκπαιδευτής οδήγησης, ο κος Παρπαράς Χρόνης, πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς (ΜΟΚ), καθώς και ο κος Πιστοφίδης Ιάκωβος, γραμματέας του ΜΟΚ.

Μέσα λοιπόν σε ένα κλίμα συζήτησης και διαλόγου αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας του παιδιού εντός και εκτός αυτοκινήτου από τη μέρα που γεννιέται έως τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί και θα αποκτήσει το ίδιο δίπλωμα οδήγησης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σπουδαιότητα της ζώνης ασφαλείας σε όλες τις θέσεις του οχήματος.

Έπειτα, έγινε μια εκτενής αναφορά στα τροχαία ατυχήματα, τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης αυτών. Αμείωτο κρατήθηκε το ενδιαφέρον του κοινού με την ενδιάμεση προβολή βίντεο από τους ομιλητές, σχετικά με ατυχήματα και συμπεριφορές οδήγησης.

Ακόμη, θίχτηκε το ζήτημα των μοτοσυκλετών και η σπουδαιότητα της χρήσης του κράνους. Μάλιστα δόθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες και περιγραφές για κράνη που ήταν άγνωστες για τους παρευρισκόμενους.

Η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση που δόθηκε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Η Σχολή Γονέων ανανέωσε το ραντεβού της με τους ομιλητές για μελλοντικές εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα απευθύνονται σε παιδιά.