Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ημερίδα: Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης


         
   Ημερίδα με θέμα «Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Δ. Πολυκάστρου «Ευκράντη» την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Πολύκαστρο. Το επίκαιρο θέμα ανέπτυξαν ο κ. Μιχάλης Αρκούδας, PhD Οικονομολόγος-Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και η κ. Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, απευθυνόμενη στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την ανταπόκρισή του σε ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Μ. Αρκούδα, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια της οικονομικής κρίσης και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν ως πολίτες. Παρουσίασε, ακόμη, δράσεις διαχείρισης της κρίσης μέσα από ευρωπαϊκά και αμερικανικά μοντέλα. Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Ε. Φρεγγίδου, η οποία έκανε λόγο για το άγχος και την κατάθλιψη ως επακόλουθα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στις βασικές στρατηγικές και πρακτικές διαχείρισης των συμπτωμάτων άγχους, στρες και κατάθλιψης, καθώς και στους τρόπους προσαρμογής στα νέα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα.
Το κοινό ανταποκρίθηκε με πληθώρα ερωτημάτων αναφορικά με την οικονομική κρίση και την επίδρασή της στην ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους δύο εισηγητές για το θέμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων του τόπου μας.