Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Κέρδισε» το βιβλιόφιλο κοινό η νέα ποιητική συλλογή της Ε.Φρεγγίδου

Οι εκδόσεις «Κέδρος», η «αλυσίδα» πολιτισμού «Ιανός» και το κέντρο ψυχοθεραπείας «Gestalt Foundation», παρουσίασαν την Παρασκευή 30.10.15 την ποιητική συλλογή «Δικαίωμα Φωτός» της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου στο βιβλιοπωλείο του «Ιανού» στην Θεσσαλονίκη.

Την κριτική ανάλυση του έργου πραγματοποίησε η γνωστή ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα και τον συντονισμό της βραδιάς η εκπαιδευτικός και ψυχοθεραπεύτρια δρ Κάτια Σουέρεφ. Τον εκδοτικό οίκο «Κέδρο» εκπροσώπησε ο διδάκτωρ φιλοσοφίας και συγγραφέας Δάνης Κουμασίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιτυχή συνεργασία που ξεκίνησαν οι εκδόσεις με την νέα ποιήτρια Ελλη Φρεγγίδου μέσα στο 2015.


Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και η αίθουσα «πλημμύρισε» από βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών. Παράλληλα με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στην συμβολή της Τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ψυχική υγεία.

Το αναγνωστικό κοινό του Κιλκίς θα υποδεχτεί το «Δικαίωμα Φωτός» την Παρασκευή 27.11.15 στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της «Τέχνης» με ώρα έναρξης της εκδήλωσης 7.30 το βράδυ. Η «Τέχνη» έχει την χαρά να παρουσιάζει την Ελλη Φρεγγίδου, δεδομένων και των διακρίσεών της στον ποιητικό διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού», για δύο συνεχή έτη. 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των θεσμικών εορτασμού και μνήμης των πολιούχων Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.