Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Παρέμβαση σε σχολείο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολική βίας

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ομιλία στους μαθητές/τριες του Σχολείου, από την ψυχολόγο κ. Φρεγγίδου Έλλη με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας».

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει το Σχολείο για το «Κοινωνικό Σχολείο» και συγκεκριμένα στο Θεματικό άξονα «Σχολικός Εκφοβισμός» καθώς και με την ευκαιρία του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας στα σχολεία στις 6 Μαρτίου.

Η κ. Φρεγγίδου, μίλησε με απλή, κατανοητή γλώσσα στους μαθητές και ανέπτυξε θεματικούς τομείς σε ότι αφορά την ενδοσχολική βία: Τι είναι η ενδοσχολική βία; Πώς εκδηλώνεται; Ποιες είναι οι μορφές εκφοβισμού; Ποιοι είναι οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής της;

Κάλεσε τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά, θέτοντας τους ερωτήματα, αλλά και απαντώντας στους προβληματισμούς και στις ερωτήσεις των μικρών μας μαθητών. Το ενδιαφέρον ήταν ζωηρό κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης, τα παιδιά ευαισθητοποιηθήκαν στο ζήτημα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και οδηγήθηκαν σε συμπεράσματα.

Συναποφασίσαμε ότι θέλουμε ένα σχολείο δημοκρατικό, αλληλέγγυο που να μαθαίνει στους μαθητές κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές και να τους βοηθά να ανοικοδομήσουν τις αξιακές τους θέσεις. Να διαπλάθει δημιουργικούς και ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, με ανοχή και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μαθητών ανεξάρτητα από σωματική, πνευματική, συναισθηματική ικανότητα, γλώσσα, φυλή, θρήσκευμα, εθνική καταγωγή.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ευχαριστούν ολόθερμα την κ. Φρεγγίδου Έλλη που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας, και ευελπιστούμε και σε μια μελλοντική συνεργασία.