Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς - Εισήγηση με θέμα: «Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια»

                      
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών εισηγήσεων από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, με εισηγήτρια την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια (M.Sc.) Έλλη Φρεγγίδου, την Κυριακή 15/12 και ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. H εισήγηση που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα: "Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια".
Το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Η κα Φρεγγίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της σεξουαλικότητας των παιδιών και των εφήβων, καθώς και στη σεξουαλική τους ανάπτυξη σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση γονέων και παιδιών στο πλαίσιο αυτού του ζητήματος και αναλύθηκε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τόσο από τους γονείς όσο και από το σχολείο. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ομοφυλοφιλία, τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ταμπού, τους μύθους και τις προκαταλήψεις γύρω από το σεξ. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ της ψυχολόγου και του κοινού, στον οποίο συμμετείχαν, ως επί το πλείστον, γονείς που εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών τους.