Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αγιασμός της “Σχολής Γονέων” Δήμου Κιλκίς





Mε μια λιτή αλλά όμορφη και γεμάτη συγκίνηση τελετή, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της “Σχολής Γονέων” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), που υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

Στόχος της ΚΔΕΚ με τη λειτουργία της Σχολής Γονέων είναι, οι συμμετέχοντες γονείς να ευαισθητοποιηθούν σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους, μέσα σ' ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, σε συναντήσεις που έχουν χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό.

Κατά τον χαιρετισμό τους τόσο η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κα Βούλα Ποζίδου, όσο και ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Απόστολος Πορτοκαλίδης, καλωσόρισαν τους φετινούς “μαθητές” της Σχολής, τονίζοντας την σπουδαία δουλειά που επιτελείται στους κόλπους της, και η οποία καταδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής κάθε χρόνο. Παράλληλα, ο π. Απόστολος μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.

Η Σχολή με την επιστημονική καθοδήγηση της ψυχολόγου της ΚΔΕΚ κ. Έλλης Φρεγγγίδου λειτουργεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, μια φορά την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα για τους νέους και κάθε Τετάρτη για τους παλιούς κατά τις ώρες από 17:30 έως 19:00). Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας) στο Κιλκίς.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου ή στα τηλέφωνα 23413 52277 και 6946081649.