Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σχολή Γονέων Δ. Κιλκίς: Ραντεβού το Σεπτέμβρη....



Με κέφι, ενθουσιασμό και ζωντάνια γιόρτασαν τη λήξη της φετινής περιόδου λειτουργίας τους, οι δύο ομάδες της Σχολής Γονέων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς. Η Σχολή Γονέων λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Το ενδιαφέρον των γονέων είναι όλο και αυξανόμενο, γεγονός που αποδεικνύεται από την ενεργό συμμετοχή τους στις εν λόγω ομάδες. Φέτος, τη Σχολή Γονέων παρακολούθησαν 35 γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών.
Στη διάρκεια των ομάδων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα παιδιά μας, τις μαθησιακές δυσκολίες, την πειθαρχία και την οριοθέτηση, τις επιπτώσεις ενός διαζυγίου, καθώς και πληθώρα άλλων θεμάτων σχετικά με το γονεϊκό και συζυγικό ρόλο. Οι ομάδες έχουν χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό, γεγονός που επιτρέπει το μοίρασμα των εμπειριών μεταξύ των μελών και τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος διαλόγου. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν θέματα που τους απασχολούν προς συζήτηση, με αποτέλεσμα την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε θέματος ή προβλήματος. Τη Σχολή Γονέων συντονίζει η Ψυχολόγος (M.Sc.)-Ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου.
Τα μέλη της ομάδας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ενώ δεσμεύτηκαν για την πραγματοποίηση μιας θερινής συνάντησης.
Νέες αιτήσεις για τα τμήματα Σεπτεμβρίου γίνονται καθημερινά δεκτές στο γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Κιλκίς, Θεσσαλονίκης 3 (Παλαιό Δημαρχείο), μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα 2341-3-52171 ή 6946081649 (κα Φρεγγίδου).
Σας καλούμε να γνωριστούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μιλήσουμε για ό,τι μας απασχολεί, να θυμηθούμε ξανά τι σημαίνει μοίρασμα, ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή.